Drożdże gorzelniane COOBRA to absolutnie najwyższej jakości drożdże gorzelnicze na rynku

2019-09-17

\n\nKorzystne temperatury fermentacji, oraz do oceny sensorycznej: 13-17°C. Często używane są na treningach sportowych do utrzymywania niskiej temperatury napojów dla sportowców. Oenoferm®Freddo służą do zachowania aromatu moszczu w niskiej temperaturze fermentacji, jak również do zaszczepienia zimnego moszczu. Drożdże gorzelniane COOBRA to absolutnie najwyższej jakości drożdże gorzelnicze na rynku. Drożdże należące do tego gatunku są używane w przemyśle a także do produkcji drożdży paszowych i spożywczych w zależności od wykazywanych właściwości [1]. Drożdże mają zdolność do metabolizowania wysokich ilości (20% do 40%) kwasu jabłkowego. Drożdże umożliwiają szybki początek fermentacji, nawet gdy temperatura moszczu jest niska. Drożdże gorzelnicze do zacierów zbożowych. 5 101 źródło substancji biologicznie aktywnych pochodzenia mikrobiologicznego są wykorzystane drożdże Saccharomyces cerevisiae, które są hodowane na bazie substratu zbożowego. SIHA-CRYAROME - Saccharomyces cerevisiae - drożdże do fermentacji niskotemperaturowej - w celu zatrzymania w winie smaku i aromatu. W procesie oddychania komórki drożdżowe są w stanie zgromadzić 18 razy więcej energii niż podczas fermentacji, dlatego drożdże w obecności tlenu intensywnie rozmnażają się. Drożdże piekarskie prasowane i drożdże piekarskie suszone. Drożdże fermentują bardzo szybko fermentują eksponując subtelny i wyważony aromat piwa. Najlepsze drożdże do cukrówki, drożdże do zacierów, drozdże do zbóż - coobra whisky, drożdże do zacierów owocowych. Utrzymanie temperatury będzie prostsze a dzięki wbudowanemu kranikowi pobranie do ponownego podgrzania części zacieru ułatwione. Beczka termos to specjalnie skonstruowana beczka, z dobrą izolacją, której zadaniem jest utrzymywanie temperatury cieczy będącej w środku (temperatury zimnej jak i ciepłej). Drożdże wysuszone na otrębach pszennych i cząstkach siana pobierały glukozę z roztworu ze zbliżoną dynamiką, natomiast drożdże wysuszone na cząstkach słomy wykazywały najniższą aktywność enzymatyczną. Gorzelniach drożdżowych produkowano z zacierów zbożowych alkohol oraz drożdże piekarskie. Istnieje kilka przyczyn: zbyt niska temperatura fermentującego wina, brak dostatecznej ilości pożywki dla drożdży, drożdże słabo fermentujące, zbyt duża ilość kwasu siarkowego. Zachowanie niskiej ceny przy dużej wydajności (nawet 17%) i krótkim czasie fermentacji sprawiły że drożdże T3 stały się hitem na polskim rynku. Drożdże te to najbardziej znane i najpowszechniej stosowane suszone aktywne drożdże na świecie.